WordPress backup

Nu u uw website in de lucht heeft is het handig om alle berichten etc. te backuppen voor het geval het misgaat waardoor u uw gegevens op uw website kwijt bent. Dit is heel simpel te voorkomen door uw berichten etc. te exporteren en in een nieuwe WordPress installatie weer terug te zetten. Hoe u dit doet laat ik u hier zien.

Ga in uw ‘Dashboard’ links naar het menu en klik daar op ‘extra’ en kies daar voor ‘exporteren’. Bekijk onderstaand voorbeeld:

Als u op ‘exporteren’ heeft geklikt ziet u onderstaand scherm:

Kies ervoor om de ‘gehele inhoud’ te exporteren. Klik vervolgens op ‘exportbestand downloaden’.

(let op! Afbeeldingen worden niet meegenomen in deze backup-optie. U dient deze zelf op uw lokale pc te backuppen en later weer toe te voegen in het ‘media’ gedeelte in uw ‘Dashboard’)

Vervolgens ziet u dit:

Sla het ‘exportbestand’ op.

Als u de WordPress inhoud weer wilt terugzetten, dan doet u dit als volgt:

Kies in het menu van uw dashboard voor ‘extra’ en dan ‘importeren’. U krijgt volgend scherm te zien:

We moeten eerst even een plugin installeren, kies voor ‘WordPress’. Hiermee installeert u de mogelijkheid om uw eerder gemaakte backup weer te kunnen importeren. Klik op ‘nu installeren’. Als de plugin is geïnstalleerd dan verandert de tekst onder ‘WordPress’. Bekijk onderstaand voorbeeld:

Klik op ‘voer importeerfunctie uit’. U krijgt nu onderstaand scherm te zien:

Kies ‘bladeren’ en selecteer dan het bestand dat u net heeft gedownload vanaf uw computer. U krijgt volgend scherm te zien:

Het handigst is om de inhoud toe te wijzen aan uw eigen bestaande gebruiker. Dus kies dan voor de tweede optie die u kunt gebruiken bij ‘selecteer’… Vink als u dat wilt ‘download en importeer bijlagen’ aan. Klik vervolgens op ‘verstuur’. Als u geen foutmelding ziet is uw backup terug gezet.

Tot zover deze cursus ‘WordPress Backup’.