WordPress

U bent pas begonnen met uw eigen bedrijf of u bent kunstenaar. Wilt u uw hobby of vereniging aan de buitenwereld laten zien? Dan is een eigen website wat voor u! In deze workshop leert u een website te bouwen met WordPress en daarna te onderhouden. Het gebruik van WordPress is gratis maar u moet wel betalen voor een domeinnaam en webhosting. De aanbieder van een domeinnaam en hosting wordt ook wel hoster of hostingbedrijf genoemd.

Veel websites op het internet draaien onder WordPress. Dit wordt ook wel een content management system, CMS genoemd. Dit houdt in dat een website online van tevoren kant en klaar wordt ingericht qua design en alleen door tekst en afbeeldingen toe te voegen hoeft te worden aangepast. Dus, als u met een tekstverwerker kunt werken dan is de kans groot dat u ook met WordPress kunt werken. WordPress is gebruiksvriendelijk en vereist geen programmeerkennis!

Bij de meeste webhostingbedrijven kunt u WordPress door middel van enkele muisklikken laten installeren. Ook kunt u handmatig het pakket installeren maar dat vereist wel meer kennis. WordPress is mobiel- en tabletvriendeljjk. Dus op (bijna) elk apparaat is uw (toekomstige) website goed te bezoeken. Tijdens de workshop leert u uw domeinnaam en webhosting te kiezen en vervolgens installeren we WordPress. Daarna wordt u uitgelegd hoe u uw website simpel kunt bijhouden. Bent u klaar om uzelf, uw hobby of uw bedrijf online te presenteren?

Het Borchuus rekent 5 euro per persoon per keer en er wordt gestart bij 10 deelnemers. Voor deze workshop is het belangrijk dat u over een laptop beschikt die u kunt meenemen naar de bijeenkomsten. Telefoons en tablets om de website op te richten worden niet aanbevolen omdat u een groter scherm nodig heeft. De locatie is in het Borchuus in Varsseveld.