Foto ‘s bewerken op uw computer, het is leuk en handig! Maak hem een beetje donkerder, of juist wat lichter. Geef het een extra tint of effect, snij de afbeelding bij en draai het… In deze cursus leg ik u uit hoe u dit ‘gewoon onder Windows’ kunt doen! Open een afbeelding die u wilt bewerken en let wel op: dit moet een foto zijn waar u een kopie van heeft of het moet u niets uitmaken als er iets misgaat waardoor de foto eventueel verloren kan gaan! Zorg dus altijd voor goede backups van uw bestanden en foto ‘s!

In het onderstaande filmpje leg ik u uit hoe u een foto kunt openen en bewerken met de standaard ‘fotobewerkingstool’ van Windows. U leert in het eerste filmpje over hoe de foto te draaien, uitsnijden en een kopie van het bewerkte exemplaar kunt opslaan.

In het volgende filmpje leg ik u uit hoe u effecten kunt toepassen op een foto. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de belichting aan te passen.

Tot zover deze cursus over het bewerken van foto ‘s in Windows. Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@digitaalzijn.nl