Backup

In Windows kunt u backups maken en later inzien. Daarna kunt u ze eventueel terugzetten als u wilt. Op onderstaande video ‘s gaat u zien hoe u dit kunt doen. Voor deze handeling heeft u een USB-stick of externe harde schijf nodig die helemaal leeg is! Dus zonder bestanden. Bekijk de onderstaande video waarin u kunt zien hoe u uw bestanden kunt backuppen.

Vervolgens kunnen we de backup weer terugzetten. Dit kunt u zien door onderstaand filmpje te bekijken.

Het is aan te raden zoals u op de bovenstaande video kon zien om altijd zelf een locatie op te geven waar u de (nieuwere) backup naartoe wilt terugzetten. Dit om te garanderen dat bestanden niet worden overgeschreven! Gebruik dus altijd een lege map is het advies! U kunt als het backup-proces klaar is op de wel gebruikelijke manier de USB-stick of externe harde schijf loskoppelen van de computer.

Het advies voor thuisgebruik is om altijd handmatig een backup te maken zodat u zelf onder controle heeft hoe er gebackupt gaat worden. Bij automatische backups kan er namelijk weleens wat fout gaan en dat zou soms rampzalig kunnen zijn! Vandaar het advies om handmatig een backup te blijven maken. Er is nog enkel één dingetje waar u op moet letten of dat goed staat in het backup-scherm. Het staat aangegeven met de zwarte lange pijl:

Er is nog een andere manier om bij uw aangemaakte backup te komen. Namelijk door via de verkenner of ‘deze pc’ naar het opslagmedium te gaan waar u de backup naartoe heeft gemaakt. U moet door wat mappen heen klikken en uiteindelijk komt u er ook! Op dezelfde manier als hoe u normaal gesproken bestanden opzoekt op uw computer. Tot zover deze online cursus over het maken en terughalen van een backup.