Affinity Photo

Affinity Photo is één van de krachtige professionele fotobewerkingsprogramma ‘s die verkrijgbaar zijn. Dit programma biedt veel mogelijkheden om foto ‘s professioneel te bewerken, effecten toe te passen, filters op foto ‘s los te laten en allerlei kleur, licht en schaduweffecten te maken of te bewerken. Daarnaast is er nog veel meer maar laten we eerst maar eens met het begin beginnen! We beginnen met de eerste video met een introductie van het programma. U krijgt dan een indruk hoe het programma eruit ziet en ik laat u een aantal mogelijkheden zien.

In de video hieronder laat ik u zien hoe u Affinity Photo kunt aanschaffen. Dit kan via het internet door uw webbrowser te openen en naar het volgende internetadres te gaan: https://affinity.serif.com/ De video bekijkt u hieronder:

Nu u de instructievideo heeft gezien en de video waarin ik u laat zien hoe u het programma kunt aanschaffen beginnen we met het donkerder en lichter maken en vervolgens kunt u ook de overige belichtingseffecten aanpassen. Om hiermee te beginnen kiest u een foto naar uw keuze in Affinity Photo. Open de foto in het programma en bekijk dan de onderstaande video ‘s. Let wel op dat u een foto gebruikt die u eventueel kunt missen als het verkeerd gaat en u het origineel per ongeluk opgeslagen heeft. Maak altijd een kopie als het om persoonlijke foto ‘s gaat! Na dit te hebben vermeld beginnen we met het opstarten van Affinity Photo en we kiezen een foto naar keuze…

In deze video laat ik u de mogelijkheden en de handelingen zien hoe u de belichting, het lichter en donkerder maken van een foto kunt maken.

Wilt u de door u aangepaste instellingen van de belichting, donkerder en lichter ongedaan maken? Dan kunt u kiezen voor ‘reset’ in het kleine venstertje met de belichtingsopties. (met de schuifbare bolletjes) Bekijk onderstaande video voor uitleg!

In de onderste video leg ik u uit hoe u handelingen binnen Affinity Photo ongedaan kunt maken of juist opnieuw kunt uitvoeren. We kunnen dit doen door te kiezen in de menubalk voor ‘edit’ en dan ‘undo’ en als we de handeling op nieuw willen uitvoeren kiezen we in de menubalk voor ‘edit’ en dan ‘redo’. Tevens is er een makkelijkere manier van werken, namelijk met het toetsenbord. Houd ‘ctrl’ (control) ingedrukt en druk eenmalig terwijl u de ‘ctrl‘ ingedrukt houd op ‘z‘. Wilt u een handeling opnieuw uitvoeren? Houd dan de ‘ctrl‘ ingedrukt en druk dan op ‘y‘, de griekse y. Bekijk de video hieronder:

In de video hieronder laat ik u zien hoe u objecten kunt kopiëren en plakken in een foto. We openen hiervoor twee foto ‘s of afbeeldingen in Affinity Photo om vervolgens aan de slag te gaan. Bekijk de video:

Zoals u in de video heeft kunnen zien moesten we de rozen op de goede plek slepen om hem in zijn geheel te kunnen zien. Dit kunt u doen door hem groter of kleiner te maken óf te verschuiven met de cirkeltjes om de roos in het kader. Ik laat u dit in de volgende video zien

Met het versleep- en verschuifpaneel kunt u de afbeelding die u hebt geselecteerd groter en kleiner maken, verschuiven, maar ook dunner, dikker, smaller of breder. In de video die u weer hieronder kunt vinden kunt u zien hoe u objecten kunt draaien.

Binnenkort verschijnen er meer video ‘s!