Bezuinigen op telecom

Alles wordt duurder tegenwoordig. Daar hoef ik u niets over te vertellen. Maar bent u zich wel bewust of u met uw internet, televisie en telefoonabonnement ‘eruit haalt wat erin zit’ en u misschien daarin kunt bezuinigen? We kunnen wel zeggen dat zo ’n beetje elke Nederlander op het internet is aangesloten en ook belt en televisie kijkt. Dit doen we via een telecomprovider. Voor al deze diensten worden kosten berekend en u als afnemer hiervan betaalt per maand een bedrag. Telecomproviders maken veel reclame en nieuwe klanten krijgen vaak aantrekkelijke aanbiedingen. Als de aanbieding verlopen is betaalt u het ‘normale’ bedrag en dat kan flink hoger uitpakken!

Mogelijkheden

Maar het kan anders… Want hebt u dat dure TV abonnement wel écht nodig? Stel, u heeft een duur TV abonnement met 150 TV zenders en u kijkt alleen maar naar de basis zenders zoals NPO, RTL en SBS. Dan betaalt u dus veel teveel! U kunt eens bij uw telecomprovider informeren wat verwijderd kan worden uit uw TV abonnement. TV wordt aangeboden in zogenoemde zenderpakketten. De zenders van NPO, RTL en SBS zitten meestal in het basis abonnement. Daarbij komen dan nog, bepaald door de telecomprovider, een aantal zenders in het basispakket bij. Wilt u meer films of series kijken of juist muziek of sport? Dan moet u een extra abonnement afsluiten.

Verschillen

Deze TV abonnementen verschillen qua hoogte van maandelijkse prijs. Het éne kost u bijna vier euro per maand, maar sommigen kosten vijftien euro per maand of meer. Heeft u een smart TV? Dan kunt u eens kijken of online aanbieder NLZIET iets voor u is. Via deze aanbieder heeft u een standaard zenderpakket met de meest gekeken zenders en u heeft de beschikking over interactieve diensten. U kunt heel veel programma ’s zonder reclame terugkijken en zelfs vooruitkijken. Neem eens een kijkje op deze website. NLZIET kost als u het normale abonnement afneemt nog geen tientje per maand! Uiteraard kunt u bij NLZIET live TV kijken in prachtige HD beeldkwaliteit.

Haalt u het er wel uit?

Heeft u een smart TV en kunt u NLZIET gebruiken? Dan kan dat zomaar meer dan 25 euro per maand schelen voor alleen al het TV abonnement! Heeft u geen smart tv? Dan is een Chromecast nog een optie. Klik hier voor informatie over de Chromecast. Uw lokale dealer kan u hierover informeren of neem contact op via het mailformulier op deze website. We gaan verder met het internet. Want haalt u wel de maximale snelheid uit uw internetverbinding? Stel, u woont alleen of samen en het enige wat u doet is social media, bankzaken en af en toe wat opzoeken en e-mailen. U heeft supersnel internet via glasvezel, zo ’n 1 Gigabit per seconde…

Wat past bij u?

Ik zal u vertellen dat u met zonet genoemd voorbeeld van internetgebruik nooit die 1 Gigabit per seconde benut. Tóch betaalt u ervoor! 1 Gigabit internetsnelheid is handig als u met veel mensen in huis woont en heel veel up-en downloadt, bijvoorbeeld voor uw werk of eigen bedrijf. En dan hebben we het over erg grote bestanden die worden verzonden en ontvangen. Dus voor uw ‘normale’ internetgebruik is 50 of 100 Mbit meer als voldoende. Een voorbeeld: de meeste internetproviders bieden de volgende snelheden aan: 50 Mbit, 100 Mbit, 250 Mbit, 500 Mbit of 1 Gigabit. Bij de meeste telecomproviders kunt u elke maand uw internetsnelheid aanpassen. Dus probeer het eens uit!

Het kan met minder… Of toch niet?!

U bespaart met internetsnelheid verlagen een paar euro tot meer dan een tientje. U zult zich afvragen of het nog wat uitmaakt qua het aantal op het internet aangesloten apparaten in huis? Als u niet erg grote bestanden up- en downloadt met ál die apparaten dan is het geen enkel probleem als u een lagere snelheid neemt! Als laatst gaan we het hebben over het telefoonabonnement: kijk naar het aantal belminuten die u heeft en of u daar overheen komt. Komt u er nooit overheen of gebruikt u elke maand maar de helft of minder? Dan kunt u ook daarop bezuinigen. Onbeperkt bellen is erg handig om extra kosten te voorkomen en belt u veel? Dan kunt u dat het beste blijven aanhouden.

Hoge kosten

Heeft u een vaste telefoon met bijvoorbeeld onbeperkt bellen én een mobiele telefoon met onbeperkt bellen? Dan loopt dat vaak al hoger op in de papieren qua abonnement. Denk er eens over na of u óf de vaste telefoon er helemaal uit doet of dat u uw abonnement van de vaste lijn goedkoper maakt. Hetzelfde geldt voor mobiel internet. Gebruikt u veel mobiel internet dan kunt u uw abonnement laten wat het is. Maar gebruikt u het heel weinig? Of helemaal niet? Ga dan eens na of u uw mobiel internet abonnement kunt verlagen qua MB ’s waar u naar betaalt of misschien kunt u het hele mobiel internet abonnement wel stopzetten… Ook hierin bespaart u enkele euro ’s tot meer dan een tientje!

Vervolgens…

Bij veel mensen kunt op op het draadloze Wifi netwerk. En dat is voor u als gast waar u komt gewoon gratis! Gaat u op bezoek of gaat u naar een restaurant of wat dan ook? Informeer dan naar de wifi! Natuurlijk kunt u ook voor het totaalbeeld internet, TV en telefoon van telecomprovider wisselen. Informeer goed of u écht goedkoper uit bent en wat de voorwaarden zijn! Het is belangrijk dat u in uw huidige contract kijkt wat de voorwaarden van het aanpassen van uw abonnement zijn en of u al van uw huidige contract af kunt. U kunt natuurlijk altijd een telefoontje wagen aan de klantenservice van uw telecomprovider. Heel veel succes met besparen en vergeet niet… Alles wat u maandelijks bespaart kan genoeg zijn voor een weekendje weg of een halve vakantie!