Nieuwe versie WordPress, nieuwe editor

Misschien heeft u het al gezien, maar sinds kort is er een nieuwe versie van WordPress, en deze bevat een andere editor. Ook ‘Gutenberg’ genoemd. Dit is een geheel vernieuwde manier van werken met WordPress. Wilt u ondanks deze aanpassing tóch met de oude editor blijven werken (zoals u ook nog bij mijn cursussen vindt) dan moet u het volgende doen:

Ga naar het Dashboard van uw WordPress website en ga links in het menu naar ‘plugins’ (niet klikken). Als u uw muis op ‘plugins’ laat staan dan komt er een nieuw menu, klik op ‘nieuwe plugin’. Zie onderstaand scherm:

Zoek op ‘klassieke editor’ en installeer deze. Bekijk onderstaand voorbeeld:

Let op: op het voorbeeld hierboven staat rechts bovenaan een button met in het grijs ‘actief’. Bij u zal hier ‘nu installeren’ staan. Klik hierop en vervolgens vergeet u niet op activeren te klikken! De knop ‘activeren’ zal op de zelfde plek staan als waar eerder het button ‘nu installeren’ heeft gestaan. Vanaf dit moment werkt u weer met uw oude vertrouwde editor in WordPress!